Hvorfor denne blog?

Søndag 26. september 2010 havde DRs nyhedsmagasin 21 Søndag et indslag om en stærkt forurenet industrigrund i Brabrand. Da jeg er vokset op få hundrede meter fra den omtalte grund, og som barn flere gange har været på grunden og leget i det tilstødende naturområde Langdalen, fangede indslaget min interesse.

Den omtalte grund husede indtil 2007 firmaet Collstrop - Dansk Træimprægnering, og er i dag kraftigt forurenet af arsen, krom og kobber. Det er meget giftige stoffer for mennesker, og kan give skader som kræft, fosterskader, genetiske skader, luftvejsskader, nyreskader og nerveskader.

Grunden ligger ovenpå et grundvandsmagasin, som via Stautrup Værket leverer vand til store dele af Århus midtby. Det viser sig, at myndighederne siden 1992 har været klar over, at grunden var forurenet med arsen - uden at foretage sig noget, eller forsøge at holde Collstrop ansvarlige for forureningen.

Et par dage efter udsendelsen og efter lidt yderligere søgning om emnet på nettet, besluttede jeg mig for at oprette denne blog. Her vil jeg samle alt den information, jeg kan finde om firmaet Collstrop, giftgrunden i Brabrand og de ansvarlige myndighedspersoner.

Hvis du ved noget om sagen, eller bare har en kommentar, er du velkommen til at kontakte mig.

Venlig hilsen
Bo Christensen
arsenforurening@gmail.com

Sådan ser jorden ud på den forurenede Collstrop-grund. Foto: Bo Christensen

3 kommentarer:

 1. Et rigtig godt initiativ!

  Mange flere burde være aktive som du omkring deres hjem, nærområde, land. Vi har alle en stor interesse i at leve trygt, sikkert og godt men alt for få bruger demokratiet og arbejder for det i hverdagen. Du står frem som et godt eksempel med dette projekt. Tak for det.

  SvarSlet
 2. Tak for de venlige ord Lasse.
  Denne sag kom så tæt på, at jeg var nødt til at gøre et eller andet. Da jeg hverken er politiker, ansat ved en offentlig miljømyndighed eller jurist, var den mest åbenlyse måde at gøre noget på, ved at sprede information om skandalen.
  Reelt set burde det jo være de folk vi aflønner i kommuner, regioner og folketinget, som ordnede disse problemer for os. Det viser sig desværre gang på gang, at de kommer til kort pga. manglende muligheder, evner eller vilje.
  Vi bliver nødt til at holde dem til ilden, ellers sidder de og falder i søvn på deres designerkontorstole.

  SvarSlet
 3. haha..ja du har ret. Jeg har selv haft et offentligt embede og man siger ganske enkelt ikke sin mening, hvis den ikke er i tråd med ens arbejdsgiver. Ellers er det "berufverbot" og så er man virkelig på den. Jeg kan sige det ganske kort: Der er ikke nogen demokratisk tradition i det offentlige i vores land.

  SvarSlet