torsdag den 30. september 2010

Collstrop frasiger sig ansvar for forurening

Firmaet Collstrop frasiger sig i en pressemeddelelse, med titlen "Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S har ikke gjort noget ulovligt !!" offentliggjort 28. september 2010, ansvaret for forureningen af grunden på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.
Grunden er fra 1963 til 2007, blevet brugt til imprægnering af træ, og er i dag forurenet med krom, kobber og arsen, som siver ned i jorden.
Nordisk Aktiv Virke Koncernen overtog i 1991 væsentlige dele af Collstrop aktiviteterne fra Incentiv A/S.

Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S blev stiftet i 1991 og erhvervede i den forbindelse følgende 5 afdelinger : Ishøj, Padborg, Brabrand, Ålborg, og Stevnstrup, hvorimod de i DR Nyhederne andre nævnte afdelinger, herunder Esrum aldrig er blevet overtaget.

Hvad der er foregået i afdelingerne før 1991 har vi ikke haft nogen indflydelse på. Der har været driftsaktiviteter mange år før vor overtagelse af de 5 Collstrop afdelinger.

De 5 afdelinger vi har solgt fra selskabet Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S er blevet solgt med fuld oplysning om og indsigt i alle de miljømæssige forhold, vi og myndighederne havde kendskab til på salgstidspunktet. Dette har ikke givet anledning til bemærkninger.
Hent pressemeddelelsen her (PDF-fil 47,5 KB)

Selvom Collstrop i pressemeddelelsen skriver, at Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S blev stiftet i 1991, så kan man i FUT Foreningen for Unge Trælastmænds medlemsblad nr. 1 - 1989 læse, at der arrangeres tre virksomhedsbesøg hos Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S i Ishøj, Brabrand og Padborg. Lidt pudsigt i betragtning af, at Collstrop - Dansk Træimprægnering A/S ifølge Collstrop først blev stiftet to år senere.

Helt tilbage i 1972-73 optræder Collstrop — Dansk Træimprægnering A/S, Hausergaarden, DK-1128 Copenhagen K i Export directory of Denmark 1972-73.

Opdateret 24/7-2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar